Foto: Hanna Sandgren

Mordmisstänkt häktad

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen häktades den 33-årige man som misstänks för mord på en 60-årig man i centrala Filipstad i torsdags kväll.

Det var vid 21.30-tiden på torsdagskvällen som polis och ambulans larmades till Kungsgatan i Filipstad, efter att den 60-årige mannen huggits ner med ett vasst föremål. Trots livräddningsförsök avled den 60-årige mannen.

Den 33-årige mannen, som är hemmahörande i Filipstad, togs in till förhör under fredagen och anhölls under kvällen.

Mordet i Filipstad

Nekar till mord

Mannen häktades i dag  på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen själv nekar till mord. Han medger att han varit på platsen, och att det blivit tjafs mellan honom och 60-åringen, men han menar att han handlat i nödvärn och vill att rubriceringen ska vara dråp. 

– Han medger att vissa saker har hänt, men menar inte att det skulle vara överlagt. Han mår inte bra. Det är ett trauma för honom, säger 33-åringens försvarare Martin Högström.

Inget tydligt motiv  

Åklagare Barbro Brännlund har inte funnit något tydligt motiv till händelsen.

– Det ska ha varit en dispyt mellan dem båda, men det är dock oklart exakt om vad eller varför, säger Barbro Brännlund.

– Vi har vittnen som har sett händelsen och vi har en del säkrad teknisk bevisning. Det ska vi fortsätta med, kommenterar hon bevisningen.

Åtal ska vara väckt senast 29 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Filipstad

Mer i ämnet