Foto: David Hårseth

Rättegång om Filipstadsmord

Uppdaterad
Publicerad

Idag inleds rättegången mot den 34-åring från Filipstad som misstänkt ha knivmördat en 60-årig man på öppen gata i centrala Filipstad tidigare i år.

Det var på kvällen 11 februari som larmet kom till polisen om en knivskadad man i Filipstad. Och trots att både polis och ambulans var snabbt på plats gick den äldre mannens liv inte att rädda.

Obduktionen visade senare att 60-åringen mottagit 40-50 knivhugg mot huvud och överkropp.

Mordet i Filipstad

34-åringen som anhölls dagen efter har erkänt dråp men nekar till mord.

En mängd vittnen har hörts och i förundersökningen framgår att 34-åringen mått dåligt och lidit av psykiska besvär under en längre tid.

Mordet i Filipstad- Detta har hänt

* 11/2 – Torsdagen den 11 februari knivhuggs en 60-årig man till döds på öppen gata i centrala Filipstad. Larmet kommer vid 21:30. En förundersökning inleds.

* 12/2 – En 34-årig man hemmahörade i Filipstad anhålls misstänkt för dådet.

*15/2 – 34-åringen häktas på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen nekar till mord men har erkänt dråp.

*16/2 – Anhöriga till 34-åringen uttalar sig i NWT och säger att 34-åringen har mått dåligt under en längre tid, att de slagit larm tidigare och att att de nu kommer anmäla soc för deras hantering av ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Filipstad

Mer i ämnet