Mallbacken satsar inför kommande matcher. Foto: SVT

Ödesmatch för Mallbacken på lördag

Uppdaterad
Publicerad

På lördag spelar Mallbacken mot Kvarnsveden. En ödesmatch av de fyra, som är kvar av damallsvenskan. Mallbacken har nästan hamnat i ett ännu värre läge än i fjol, då laget räddade sig kvar i allsvenskan med minsta möjliga marginal.

Förra året klarade sig Mallbacken kvar med ett enda plusmål och knuffade Hammarby ur allsvenskan. Från det utslagna Hammarby återvände Julia Karlenäs till sin förra klubb Mallbacken.

– Jag börjar bli ganska van vid spännande matcher i slutet av säsongen, säger Julia Karlenäs. Den här säsongen har det gått lite upp och ned. Vi har haft en hög högstanivå, men en ganska låg lägstanivå.

Mallbacken 2016

I den kyliga kvällsluften i Sunne tränar Mallbacken inför lördagens match mot Kvarnsveden. Tränaren David Uvenclir samlar ihop arton bollar för träningspasset. Det är en mer än antalet Mallbackenmål hittills under serien.

”Måste vara offensiva”

Fyra matcher återstår. Sedan är fotbollsåret slut. Men det krävs en offensiv slutspurt av Mallbacken om det inte ska bli nerflyttning.

– Det är klart vi måste vara offensiva, säger David Uvenclir.

– Men vi måste fortsätta att bygga vidare på vårt etablerade försvarsspel. Vi måste försvara först, innan vi får tag i bollen och så måste vi krydda detta med en stor portion attityd i vårt offensiva omställningsspel.

Optimism inför matcherna

Närmast väntar nu Kvarnsveden och Umeå, två lag som Mallbacken måste slå och ta poäng av. Sedan väntar topplagen Linköping och Rosengård.

– Dem tar vi av bara farten, skrattar Frida Broström i Mallbackenlaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mallbacken 2016

Mer i ämnet