Partier vill riva avtalen

Publicerad

Torsbychefernas förmåner kommer att tas upp politiskt igen. Oppositionspartierna vill riva upp förmånsprogrammet och tänker skriva motioner till kommunfullmäktige om att förmånsprogrammet rivs upp.

– Det här uppfattas som väldigt främmande för kommuninvånarna och arbetstagare i kommunen så vi yrkar på att man river upp det här, säger Ingemar Hansson (M), som är suppleant i kommunstyrelsen.

Miljöpartiets Birgitta Karstensson säger att partiet ska skriva en motion med kravet på att hela förmånsprogrammet slopas.

Torsby förmåner

– Vi måste se över det här. Det här stämmer inte. Jag vill riva upp det här, säger hon.

Istället menar hon att alla partierna gemensamt måste ta fram en plan för att göra kommunen attraktiv.

Det har förts diskussioner mellan Moderaterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet om att formulera en gemensam motion. Men det är ännu inte bestämt om partierna kommer att skriva en gemensam motion eller om det blir flera olika motioner.

Moderaterna har redan lagt fram ett så kallat nämndinitiativ till kommunstyrelsen med krav på att reglerna för personalförmåner ändras.

SVT har i flera reportage berättat om förmånsprogrammet, som bland annat innebär att chefer utrustats med förmånsbilar samtidigt som flera av dem har fått kraftigt höjda löner.

Frågan har rivit upp känslor och en grupp av Torsbybor bestämde på ett möte i torsdags kväll att starta en namninsamling med krav på att förmånsprogrammet slopas.

– Folk är förbannade helt enkelt, de förstår inte detta, säger Ingemar Hansson,

Kommunalrådet Ann-Katrin Järåsen (S) vill i dag inte ge några kommentarer.

Kommunfullmäktiges ordförande Eva-Lena Gustavsson (S) säger att det kan komma att ta tid innan frågan behandlas.

– Kommer det in motioner så behandlas dom som vilka motioner som helst. Egentligen ska motioner vara behandlade inom ett år men det händer att dom inte är det, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Torsby förmåner

Mer i ämnet