Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Säkerhetsexperten Patrik Oksanen förklarar de risker bolag inom försvarsindustrin löper när de hyr av en fastighetsägare med affärer i Ryssland. Foto: SVT

Patrik Oksanen förklarar riskerna med fastighetsägandet i Bofors

Uppdaterad
Publicerad

Fastighetsägaren och speljätten Lars Wingefors pekas ut som en potentiell säkerhetsrisk i och med att han äger fastigheter inom svensk försvarsindustri och bedriver omfattande affärsverksamhet i Ryssland.

I videon förklarar säkerhetsexperten Patrik Oksanen varför fastighetsägandet kan vara problematiskt.

SVT Nyheter Värmland har även varit i kontakt med Säkerhetspolisen som uppger att de inte har möjlighet att kommentera Lars Wingefors och hans affärers koppling till Ryssland.

I en skriftlig kommentar svarar de att alla verksamheter i Sverige som på något sätt bedriver säkerhetskänslig verksamhet enligt säkerhetsskyddslagen har grundläggande skyldigheter att utreda behovet av säkerhetsskydd för att förhindra spioneri, sabotage, terroristbrott och vissa andra hot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Säkerhetsrisk i försvarsindustrin

Mer i ämnet