Foto: Marcus Larsson

Sabinas mördare nekas giftermål

Uppdaterad
Publicerad

Den 35-årige man som dömts för mordet på Sabina i Arvika vill gifta sig på rättspsyk i Kristehamn. Men vigseln avbokades, enligt Aftonbladet.

Paret, den 35-årige mannen som dömts för mordet på Sabina, och hans 31-årige flickvän, skapade rubriker när de rymde från rättspsyk i Kristinehamn i höstas. De återfanns några dagar senare i Malmö och omhändertogs. Nu hade de bestämt sig för att lova varandra evig trohet inne på rättspsykiatriska anstalten i Kristinehamn. Men enligt Aftonbladet stoppades vigseln.

– Vi hade planerat allt, haft ett möte med vigselförrättaren och bokat ett dagrum. Det skulle bli en borgerlig ceremoni, säger den 35-årige mannen till Aftonbladet.

Sabinas mördare på rymmen

Vigselförrättaren, som var inbokad till fredag 13 mars, bekräftar att vigseln avbokades. Chefsöverläkaren, Rune Andersson, vill inte kommentera det hela men säger så här till tidningen:

– Jag har inget emot kärlek eller äktenskap och vi har absolut inget lagrum för att hindra någon från att gifta sig. Men ibland kan det finnas omständigheter som, oavsett vad det handlar om för önskemål från patienten, gör att man för stunden får avvakta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sabinas mördare på rymmen

Mer i ämnet