• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Orättvis bild av Grums

Uppdaterad
Publicerad

Uppdrag gransknings program om Grums har väckt reaktioner både från kommunen och på sociala medier och kommunen lägger nu ut en intervju som aldrig sändes.

Självmord, utanförskap och drogmissbruk ligger i fokus i Uppdrag Gransknings program ”Leva och dö i Grums”. Många har reagerat på bilden som ges av Grums. Vissa håller med och andra inte. På UGs facebooksida finns både Grumsbor som skriver hur bra de trivs och personer som kräver agerande från politiker.

Grums kommun har på sin hemsida lagt ut intervjun med kommunalrådet Leif Haraldsson som aldrig sändes i programmet. Kommunrådet säger bland annat att kommunen har anställt en person för att hjälpa utsatta ungdomar.

UGs program om Grums

– Jag tror inte att det är enbart Grums som har problemet utan det är ett samhällsproblem som hela samhället måste ta tag i. Men naturligtvis måste vi göra vad vi kan här i Grums, och det här året har vi satsat på en extra heltidstjänst ute på fältverksamhet för att möta och se och träffa de här ungdomarna. Och försöka få in dem kanske så att vi kan hjälpa dem. För jag vet att när vi har fått dem under våra vingar har 90 procent efter ett år varit drogfria.

Diskutera gärna programmet på vår facebooksida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

UGs program om Grums

Mer i ämnet