Polisen har två anhållna misstänkta för den senaste stölden Foto: SVT

Stöld på bilfirma

Uppdaterad
Publicerad

BMW-återförsäljaren Autovåx i Karlstad har haft inbrott och stöld ur flera bilar.

Två män har anhållits.

Det var under söndagen som inbrottet upptäcktes. Staketet till området där bilfirman håller till var uppklippt på flera ställen. 16 bilar har fått en ruta krossad och bland annat navigationsutrustning och rattar har stulits.

– Det är dyra grejor, det här, och de är attraktiva i andra hand. Man kan ta dem och göra om andra bilar, uppdatera dem, så att säga, säger Christer Stöllman som är brottsamordnare vid polisen i Värmland.

Två män i trettioårsåldern, som observerats i området, hämtades under gårdagen in till förhör hos polisen och båda anhölls under natten mot måndag.

– Det sitter två anhållna som vi misstänker står bakom stölderna på Autowåx i helgen.

Nationellt problem

Polisen kommer under dagen att genomföra en brottsplatsundersökning.

– Alla inbrotten tyder på att det finns en andrahandsmarknad, säger Christer Stöllman.

SVT Nyheter Värmland har tidigare rapporterat om problemet med att utrustning stjäls ur exklusivare bilar, något som enligt polisen är ett problem i Värmland såväl som nationellt

– Det har varit ett 50-tal stölder i Värmland sedan nyår. Nu lägger vi pussel för att se om vi kan komma fram till andra stölder som de här gärningsmännen kan stå bakom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.