Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi har sett en uppenbar koppling till Bandidos i Vänersborg men också andra nätverk, vi misstänker en koppling till Foxtrot” – under fredagseftermiddagen väckte åklagaren åtal mot de tolv personerna. Foto: SVT

Tolv personer åtalas i knarkhärva från Vänersborg – kopplas till Bandidos

Uppdaterad
Publicerad

Tolv personer, från bland annat Vänersborg, Uddevalla och Nödinge, med kopplingar till mc-gänget Bandidos, misstänkts vara inblandade i flera av den senaste tidens våldsdåd. Nu åtalas knarkligan, som SVT tidigare har rapporterat om.

Ligan ska enligt polisen ha handlat med hundratals kilo knark, till ett värde av flera miljoner kronor. En 25-årig man från Vänersborg, med kopplingar till Bandidos, har tidigare pekats ut som ledaren.

– Vi har sett en uppenbar koppling till Bandidos i Vänersborg men också andra nätverk, vi misstänker en koppling till Foxtrot, säger han.

”Stoppade henne med tio flyttlådor narkotika”

Efter ett tillslag mot en transport i november förra året häktades nio personer för inblandning – antalet har sedan dess vuxit till tolv.

– Vi hade haft spaning på den under en längre tid och efter en omlastning valde vi att slå till, säger åklagare Stefan Lind.

Det ska enligt åklagaren handla om ungefär 120 kilo narkotika packat i flyttkartonger. Föraren av transporten ska enligt åtalet vara en kvinna i 60-årsåldern.

Under fredagseftermiddagen väckte åklagaren åtal mot de tolv personerna. Åtalet innefattar bland annat synnerligen grovt narkotikabrott och grovt narkotikabrott. Enligt åklagaren kan man också koppla en del av de åtalade till andra brott – som exempelvis en explosion i Frändefors början på året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.