Christer Ericsson blev 74 år. Foto: Arkiv/SVT

Christer Ericsson – sjökaptenen som blev miljardär

Uppdaterad
Publicerad

Han var en sjöofficer som blev företagare och tjänade miljarder. Under söndagen meddelade polisen att Christer Ericsson hittats död.

Christer Ericsson blev känd när han på 70-talet startade företaget Consafe som hade lösningar på lastning av containrar på båt, och senare lösningar för oljeindustin, boendeplattformar och produktionsplattformar för oljeborrning i havet.

1985 gick företaget i en uppmärksammad konkurs. Istället startade han JCE Group AB som har runt 10.000 anställda runt om i världen.

Christer Ericsson

JCE Group blev 2007 storägare i teknik- och konsultföretaget Semcon.

I slutet av 2009 pensionerade sig Christer Ericsson från rollen som vd för JCE Group AB, men satt kvar som styrelseledamot till slutet av 2013. I dag drivs företaget av Christer Ericssons son, Hampus Ericsson. Företaget har sitt säte i Göteborg.

Christer Ericsson hittades lördagen den 27 augusti 2016 död efter att ha varit försvunnen till havs i två månader. Han blev 74 år gammal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Christer Ericsson

Mer i ämnet