Foto: Linus Ohlsson/TT

Christer Ericsson hittad död

Uppdaterad
Publicerad

Näringslivsprofilen Christer Ericsson, som försvann för två månader sedan under en fisketur utanför Marstrand, har hittats död.

Polisens hypotes är att han av okänd anledning föll överbord efter en fisketur. Ett stort sökpådrag med helikopter och sjöpolis sökte förgäves efter Christer Ericsson utan att lyckas, men under lördagseftermiddagen hittades kroppen av allmänheten.

– Kustbevakningen förde kroppen iland för identifiering och vidare transport på lördagskvällen. Anhöriga är underrättade, säger Thomas Fuxborg, polisen presstalesman till SVT Nyheter Väst.

Christer Ericsson

Polisen misstänker inget brott vad gäller hans död.

Försvann till havs i juni

Det var måndagen den 27 juni som en tom båt hittades drivandes utanför Marstrand. En stor räddningsinsats inleddes och man befarade tidigt att en eller flera personer fallit överbord. På kvällen trappades sökinsatsen ner utan att några fynd gjordes.

Sent på måndagskvällen anmäldes dock en man försvunnen.

– Vi letar fortfarande i området tillsammans med sjöpolisen. Vi tittar bland annat på hur strömmarna går och på hans senaste gps-angivelser, sade Hans Lippens, presstalesman vid polisen region väst då.

Familjen utryckte sin sorg

På tisdagen framgick det att den försvunne mannen var den västsvenska företagaren Christer Ericsson. Då skickade även hans familj ut ett pressmeddelande där de uttryckte sin sorg över det inträffade:

”Det är med stor sorg som vi måste meddela att min man/vår far J Christer Ericsson sedan igår måndag förmiddag är saknad till sjöss. Christer befann sig till havs utanför Marstrand och bedömningen tyder på att han under olyckliga omständigheter har fallit överbord i samband med en fisketur. Sjöräddningen med Polis, Kustbevakning och SSRS har gjort en grundlig insats för att försöka hitta honom men tyvärr utan framgång. Chansen att finna honom vid liv bedöms enligt Sjöräddningen som liten.

Vi vill tacka alla som har hjälpt och stöttat oss, från nära och kära till Sjöräddningen, och vi vore tacksamma om familjen och närmaste får lämnas i fred i denna svåra stund.”

Christer Ericsson blev 74 år gammal.

Fakta: Christer Ericsson

  • Företagaren Christer Ericsson började som sjökapten i handelsflottan.
  • På 70-talet blev han känd när han gick i land och startade företaget Consafe efter att ha uppfunnit en lösning för lastning av containrar. Företaget övergick sedan i att göra bostadslösningar och andra lösningar för oljeindustrin på Göteborgs varv.
  • Consafe gick i konkurs 1985.
  • 2007 startade han JCE Group som är aktiv i ett antal branscher, som offshore, skog, IT, bygg, sjukvård, teknik och finans.
  • JCE Group har cirka 10.000 anställda och är verksamt i Brasilien, Chile, Kina, Danmark, Tyskland, Litauen, Mexiko, Nederländerna, Norge, Polen, Sverige, Storbritannien och USA.
  • Christer Ericsson blev 74 år gammal.
  • Christer Ericsson sommarpratade år 2006, bland annat om sina år till sjöss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Christer Ericsson

Mer i ämnet