Foto: SVT

Frisören som inte gav upp

Uppdaterad
Publicerad

I december förra året träffade Västnytt en frustrerad och ledsen Ingela Pauslsson som efter att ha drivit sin frisörsalong under 25 år i sitt hem i Mölnlycke fått besked om att salongen skulle stängas.

Ingela fick inte ha kvar sin salong på grund av att det saknades utrymme i den 50 år gamla detaljplanen för verksamhet i hemmet. Ett besked som riskerade att göra Ingela Paulsson arbetslös och också att hon skulle förlora sin kundkrets som hon byggt upp under sina 25 år.

Trots att hon aldrig fått klagomål fran vare sig grannar eller kommunen så fick hon inte driva vidare sin salong.

Vad hände sedan?

– Det var väldigt frustrerande och ledsamt att få ett sådan besked, säger Ingela Paulsson.

Ny salong

Sedan det ödesdigra beskedet har det nu gått ett halvår och nu undrar vi hur det gick för Ingela och hennes salong?

– Det har gått väldigt bra, säger Ingela Paulsson när vi får tag i henne på telefon. I samma veva när jag fick domstolsbeslutet som inte gick att överklaga fick jag tips från en bekant om en lokal på Stationsvägen här i centrala Mölnlycke så där håller jag till nu, säger Ingela Paulsson.

Dyrt men nöjd

1 februari flyttade hon in i den nya salongen. En flytt som kostar henne ca 6000 kr mer i månaden än tidigare då hon hade salongen i sitt hem.

– Jo, det är klart att det har blivit dyrare för mig, men jag får ju vara kvar i yrket. Jag har kvar mina gamla kunder och också fått nya, säger Ingela Paulsson.

– Jag är väldigt nöjd faktiskt. Visst är det härligt med glada nyheter, säger Ingela Paulsson skrattande.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vad hände sedan?

Mer i ämnet