Foto: TT

Håkan Hellström tillbaka till Ullevi

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen kom glädjebeskedet som många längtar efter – ända sedan rekordkonserten 2014. Håkan Hellström äntrar Ullevi för en ny spelning.

Efter att ha slagit publikrekord på Ullevi med konserten sommaren 2014, vill nu Hellström testa lyckan på nytt. På sin facebook-sida skriver han följande:

”Japp, jag måste ju försöka igen medan solen står i zenit. Ni som var där sist – varmt välkomna tillbaka. Och ni som inte var där – hjärtligt välkomna ni också. Ullevi blir den enda spelningen för mig nästa sommar, men det är ju inte en jätteblygsam plats, så det räcker nog för hela året. Vi hörs snart! Peace n luv!” – Håkan

Håkan Hellström på Ullevi 2014

Konserten blir den 4 juni. Och biljetterna släpps redan på lördag den 17 oktober. Sommaren 2014 lyckades Håkan Hellström locka rekordpubliken 69 349 till Ullevi.

Om det går att slå det tidigare rekordet är däremot svårt att svara på.

– Bra fråga. Om man tittar på den förra konserten, gick det inte att få in fler människor även om intresset fanns. Vi fokuserar inte på antalet personer, utan vårt mål är att se till att förutsättningarna blir så bra som möjligt, säger Kristofer Åkesson på Live Nation, till SVT Kultur.

Lycka i kommentarsfältet

Fansens glädje har fullständigt exploderat i kommentarsfältet på Håkan Hellströms facebook-sida.

Över 3000 personer har börjat planera kvällen: ”Den här gången finns inte en chans i världen att jag missar det!!!” och ”Den här gången kan vi bara inte sitta hemma och vara bittra”.

LÄS OCKSÅ: Stadens son slog Springsteen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Håkan Hellström på Ullevi 2014

Mer i ämnet