Här omhändertas misstänkta mördaren efter hammarattack på E6 Foto: GT/Expressen

Offret kände misstänkta mördaren

Uppdaterad
Publicerad

Den äldre kvinna som mördades i Kungsbacka i söndags kände den kvinna som misstänks ha dödat henne. Detta enligt uppgifter till SVT Nyheter Väst. Den misstänkta kvinnan ska enligt polisens teori ha mördat den äldre kvinnan, bara timmar innan hon gick till attack med hammare mot bilister på E6.

Utredningen kring mordet i Kungsbacka tycks röra sig framåt i ett raskt tempo.En äldre kvinna hittades död i en fastighet i Kungsbacka kommun, men polisen misstänker att hon bragts om livet redan två dagar tidigare, på söndagen.

tisdagen greps också en kvinna i 50-årsåldern efter ett stort tumult på E6, rapporterar GT. Hon förhördes redan på kvällen.

Mord i Kungsbacka

Offret är en äldre kvinna som varit skriven i centrala Göteborg, men vistats mycket i det hus som alltså nu är en mordplats.

Kände varandra

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Väst kände offret och den misstänkte mördaren varandra. Det vill polisen dock inte kommentera.

En del av bevisningen mot den misstänkta kvinnan är att hennes bil ska ha setts i närheten av huset där den döda kvinnan hittades.

– Det finns iakttagelser från mordplatsen om att en bil vars utseende och fabrikat stämmer överens med händelsen på E6, säger Cecilia Bergsten, chef vid polisens avdelning för grova brott i Halland.

Har begärts häktad

Den händelse som Cecilia Bergsten pratar om är alltså den då den nu misstänkta kvinnan omhändertogs av polis under söndagseftermiddagen efter att ha jagat en medtrafikant med hammare. Bara timmar efter att man tror att mordet har begåtts.

– Vi kan inte pricka exakt i tid men sannolikt har mordet skett under söndag förmiddag, säger Cecilia Bergsten, kriminalinspektör vid polisen i Halland.

Trots att åklagaren hade på sig fram till klockan 12 på fredag att begära kvinnan häktad, skedde det redan på torsdag eftermiddag. Misstankegraden är den högre, det vill säga misstänkt på ”sannolika skäl”.

Nästa steg i utredningen är att den äldre kvinnan ska obduceras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i Kungsbacka

Mer i ämnet