Ett par hade brutit sig in i en lokal för att ha sex – avbröts av polishund, (en annan än den som syns på bilden). Foto: TT

Par hade sex – avbröts av polishund

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick larm om inbrott i en lokal. Patrullen skickade in en polishund – som hamnade mitt in en ”intim situation”.

Det var strax efter midnatt som vittnen slog larm efter att ha sett en man och en kvinna som såg ut att bryta upp en dörr till Kobbegården i Sisjön i Göteborg.

En hundpatrull kallades till platsen.

– De såg att en dörr var uppbruten, gick in och släppte lös hunden.

Hunden genomsökte lokalen och plötsligt upptäckte den paret i ett rum.

– De höll på med något som i sig inte är olagligt. Däremot hade de ju tagit sig in i lokalen på ett olagligt sätt och de hade inte där att göra, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i Västra Götaland.

En del av polisvardagen

Enligt Stefan Gustafsson uppstod en mycket pinsam situation för paret, som vad det verkar hade brutit sig in just med syftet att ha en ”intim stund med varandra”.

– Polisens arbete innehåller en hel del överraskningar. Det här var oväntat men faktiskt inte helt ovanligt, vi ser det mesta, skämtar Stefan Gustafsson.

Oavsett det komiska i situationen handlar det ändå om ett brott som är begånget.

– Det är ett yngre par. De misstänks för olaga intrång. I övrigt verkar inget vara stulet eller så, vi har inte hittat något annat motiv till inbrottet, säger Stefan Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.