Foto: SVT

Polisen storsatsar mot fortkörare

Uppdaterad
Publicerad

Med start från och med måndag kommer polisen i region Väst under tre veckor att hårdbevaka trafiken i hela regionen. Målet: Ingen fortkörare ska komma undan.

– Det kommer att vara jättemycket poliser ute på vägarna. Det kommer att vara civila poliser, mobila fartkameror och vanliga kontroller. Vi kommer att vara överallt, säger Jenny Wester, chef för polisens trafiksektion regional Väst.

Läs också: Bara 106 av 25.000 förare höll sig till hastighetsbegränsningen

Det är tredje gången polisen i region Väst genomför en sådan här intensiv och stor hastighetsbevakning och polisen kommer gå hårt åt alla som ligger över hastighetsbegränsningarna.

– Vi går hårt ut. Man kommer inte undan, inte ens med några få kilometer över tillåtna hastighet, säger Jenny Wester från polisen.

Kan spara liv

Vilka sträckor som kommer att bevakas extra vill polisen inte berätta men fokus kommer framförallt att ligga på de mest olycksdrabbade vägarna och på vägar där hastighetsgränsen ligger mellan 70 och 90 kilometer i timmen.

– Målet är att minska olyckorna och få bilisterna att hålla hastigheten. Alla förare måste ta sitt ansvar. Var och en kan verkligen spara liv och det kan spela en avgörande roll om man kör i 90 eller i 100 kilometer i timmen, säger Jenny Wester, chef för polisens trafiksektion regional Väst.

Hårdbevakningen startar måndagen den 24 oktober och pågår under tre veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.