Foto: SVT

Tonåring utreds efter hatbrottsmord

Uppdaterad
Publicerad

Tingsrätten i Göteborg beslöt idag att den tonåring som misstänkts för mordet på en homosexuell man i Göteborg ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Det var under förmiddagen som tingsrätten i Göteborg beslöt att sextonåringen som misstänks för mordet på en man i Bergsjön i Göteborg i somras ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

I en deldom i dag dömdes en medåtalad, vars ålder man inte lyckats fastställa, till tre månaders sluten ungdomsvård samt utvisning bland annat för olaga intrång och våld mot tjänsteman.

Misstänkt hatmord

Brottet som 16-åringen misstänks för har beskrivits som såväl besinningslöst som bestialiskt och motivet skulle ha varit att kränka mannen på grund av hans sexuella läggning som homosexuell och på grund av att han var transvestit. När den råa misshandeln var över hittades mannen i kvinnokläder mördad med sladdar virade runt handlederna. Omkring hans hals hade lagts en död orm.

När den rättspsykiatriska utredningen är klar återupptas huvudförhandlingen mot 16-åringen den 10 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt hatmord

Mer i ämnet