Malin Ackermann. Foto: SVT

Ackermann: Glädjande för anställda och deras familjer

Uppdaterad
Publicerad

Malin Ackermann har varit förgrundsgestalt för kampen att behålla Skatteverket i Lycksele. I dag firar hon hela dagen.

När beskedet om Skatteverkets planerade stängning av kontor på nio orter kom, startade hon Facebook-gruppen ”Skatteverket ska stanna i Lycksele”, som snabbt växte. Men att beskedet skulle komma idag hade hon inte trott.

– Jag var helt inställd på att vi nu skulle jobba vidare för att påverka. Jag trodde också att utredningen om de statliga jobben som ska vara klar 1 april skulle vara otydlig, så jag trodde inte alls att det skulle lugna ned sig, tvärtom, säger Malin Ackermann.

Skatteverket i Lycksele

Hon fick beskedet i morse av en ”medkämpe i kampen”.

– Erika Stenman som kämpat för att rädda kontoret i Hudiksvall ringde, och när jag sedan ringde Lilly Bäcklund så kunde hon bekräfta, det känns fantastiskt, säger Malin Ackermann.

Konstruktiv opinion

Hon ser det inte som en personlig seger, men väl en seger för inlandet och för alla som bor och verkar där. Och dessutom en seger för möjligheten att påverka.

– Visst gläds jag för egen del, men det här är större än så. Glädjande för de anställda och deras familjer och också glädjande för att jag kanske kan inspirera fler att försöka påverka, säger Ackermann.

Hon konstaterar också att hon och flera med henne här försökt bedriva konstruktiv opinion.

– Vi har jobbat med att ta fram fakta och visa på möjligheter, inte genom att ockupera eller göra något sådant, det konstruktiva har känts viktigt, säger Malin Ackermann.

”I dag firar vi bara”

Och hennes delvis nya sätt att bedriva opinionsarbete på, verkar fortsätta. Hon har fått frågan om hon kan skriva krönikor och hålla i utbildning för att bedriva opinion.

– Det är viktigt att visa att man kan försöka sträva efter att skapa ett bättre samhälle, trots att man inte är politiker, säger Malin Ackermann som dock lägger allt annat åt sidan i dag:

– Allt annat kan vänta, i dag firar vi bara, säger Malin och unnar sig ett glas bubbel, jordgubbar och choklad på Skatteverkets kontor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skatteverket i Lycksele

Mer i ämnet