Skatteverket stannar i Lycksele

Uppdaterad
Publicerad

Skatteverkets kontor i Lycksele hotades av nedläggning. Men nu står det klart att det blir kvar.

Totalt var det nio kontor som Skatteverket övervägde att lägga ner. Men nu står det klart att samtliga blir kvar.

– Tjohoo! I dag är en segerns dag, säger Malin Ackermann till SVT.

Skatteverket i Lycksele

På Skattekontoret i Lycksele var stämning euforisk sedan beskedet kommit.

– Vår chef var inte här idag, men hon kopplade upp sig via videolänk och gav oss beskedet, det är helt overkligt, säger Marita Stigedal, som jobbar på Skatteverket i Lycksele.

Dubbla segrar

Hon har varit med om det här två gånger. 2007 fattade Skatteverket också beslut om nedläggning av kontoret i Lycksele, men det tog man tillbaka.

– Nu får jag vara med om att det händer igen, att min arbetsplats räddas kvar, det är overkligt och fantastiskt, säger Marita Stigedal.

Att beskedet kom just nu var helt oväntat för personalen.

– Statskontorets utredning om statliga jobb ska vara klar 1 april och sedan hade vi fått besked om att det skulle ta ett tag, men de säger att de lyssnat på de politiska signalerna, säger Marita Stigedal.

”De har varit fenomenala”

Centerpartisten och riksdagsledamoten Helena Lindahl är mycket nöjd.

– Det är stor seger för hela Sverige och landsbygden. All heder åt medarbetarna i Lycksele som har kämpat för att behålla arbetsplatsen. De har varit fenomenala, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skatteverket i Lycksele

Mer i ämnet