Nu medger man att kommunchefen anställdes för fort. Foto: Håkan Lyktberg

”Anställningen gick för fort”

Uppdaterad
Publicerad

Kommunchefen anställdes en månad innan kommunstyrelsen fattade det formella beslutet.

Det gick för fort. Det medger kommunalrådet i Dorotea, Greger Lindqvist (S) som var snabb med att anställa den nu avpolleterade kommunchefen. Och oppositionen protesterade inte. En kritisk opposition i Dorotea, och en idag något självkritisk majoritetsledning i kommunen, konstaterar att man borde tagit mer tid på sig när den senaste kommunchefen rekryterades.

28 november i fjol beslöt kommunstyrelsen att rekryteringsprocessen skulle påbörjas. Och redan dagen efter – den 29 november – skrev Greger Lindqvist ett anställningsavtal med kommunchefen.

Kommunchefsbråket i Dorotea

– Ja, det är klart att man kan tycka att det var väldigt hög hastighet, säger han idag.

Den politiska oppositionen med Dorotea kommunlista, DKL, i spetsen är också kritisk till den skyndsamma rekryteringen. Men inga reservationer finns i beslutsprotokollen.

– Nej, det är ytterst sällan vi reserverar oss. Och att göra det vid rekrytering av en kommunchef kan vara lite tufft – vem vill ta det jobbet om det finns reservationer, säger MatsErik Westerlund (DKL).

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kommunchefsbråket i Dorotea

Mer i ämnet