Foto: SVT/Privat

Buss körde genom dörrar på camping

Uppdaterad
Publicerad

En mindre transportbuss ska ha kört genom dörrarna på Ansia camping i Lycksele någon gång under natten mot torsdag. Även andra företag i Lycksele har drabbats av inbrott under natten och polisen ser samband mellan händelserna.

Tidigt på torsdagsmorgonen fick polisen in flera anmälningar om inbrott på olika företag i Lycksele. Ett företag på Verkstadsgatan har drabbats av inbrott, men när anmälan kom in till polisen var det fortfarande oklart vad som stulits. Polisen menar att det kan finnas samband mellan det inbrottet och händelsen på Ansia camping.

– Det finns omständigheter som talar för att de kan hänga samman på något sätt, säger Peder Jonsson, polisens presstalesperson.

Strax innan 07.30 på morgonen kom även en anmälan in angående ett inbrottsförsök på ett företag på Bergstigen i Lycksele.

Polisen är på plats för utredningsåtgärder och kommer att genomföra brottsplatsundersökningar under dagen.

Bilen stals från ett företag

Mark Frederik Baljeu är vd vid Grönklittsgruppen som äger campingkedjan Svenska Campingpärlor, däribland Ansia Camping.

– Jag har inte fått veta mer om vad som hänt än en kort rapport om det, och att jag har fått bild på det, säger han.

Mats Gunnarsson, receptionschef på Ansia camping, befinner sig på campingen och röjer upp efter att gärningsmännen rammat entrén.

– Nu är det väl lugnt, vi försöker återställa det som hänt och städa bort glaskross och så. En dörr är intryckt som måste bytas och fönstren bredvid är trasiga, säger han.

Gärningsmännen fastnade i dörren

Mats Gunnarsson berättar att gärningsmännen inte tagit sig in och stulit något eftersom skåpbilen som använts, som stals från ett företag i Lycksele, fastnade i dörrpartiet.

– De lämnade den bara där. De tog sig inte in, utan fick ta sig därifrån efter att de kört in i dörren. De hade kanske haft för lite fart, säger Mats Gunnarsson med ett skratt.

Verksamheten blir inte lidande eftersom det är lågsäsong och receptionen används sällan. Efter polisens brottsplatsundersökning avlägsnade man bilen.

– De fastnade med bilen, så de fick nog klättra bak för att ta sig loss, säger Mats Gunnarsson.

Polisen har säkrat spår på platsen och vid 09-tiden på morgonen kunde patrullen lämna campingen för att göra brottsplatsundersökning vid de andra företagen som drabbats av inbrott.

– Vissa spårsäkringar har gjorts på campingen, men mer exakt vilka spår det är vill jag inte gå in på, säger Peder Jonsson, polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.