Ulf Norberg, socialchef i Vännäs, vill inte uttala sig om ärendet med en person som bott i källaren till Liljaskolans elevhem.

Chef vill inte kommentera om den källarboende

Uppdaterad
Publicerad

Socialchefen i Vännäs säger sig inte känna till ärendet med en person som bott i källaren till elevhemmet i Vännäs.

Redan den 9 mars anmälde Liljaskolan till socialtjänsten att en elev bott under odrägliga förhållanden på en madrass i källaren till elevhemmet i Vännäs. Enligt skolans rektor ska eleven efter det ha skickats hem till sina föräldrar, men någon har ändå fortsatt att bo i rummet och där uträttat alla sina behov. När SVT nyheter är där stinker rummet av urin, avföring och spyor som ligger på golvet. Stanken gör det svårt att andas och det är lätt att få kväljningar.

Socialchefen i Vännäs, Ulf Norberg, säger till SVT Nyheter att han inte känner till ärendet med den person som bott i källaren i elevhemmet och han vill heller inte kommentera ärendet.

Elevboendet i Vännäs

Ovetande

Även vård- och omsorgsnämndens ordförande i Vännäs, Sonja Eriksson (S), avböjer att kommentera ärendet, som hon inte haft någon kännedom om innan SVT sände inslaget på torsdagsmorgonen.

– Det ska bara inte få vara så här, men jag vet inte om den här ungdomen finns i Vännäs och om inte är det svårt för socialtjänsten att agera, säger Sonja Eriksson.

Tidigare har Maria Öhgren, tillförordnad gymnasiechef i Vännäs, också sagt till SVT att hon inte vet hur det blev så här.

– Det har upptäckts och åtgärdats och jag hoppas det är slut med det. Absolut ingen ska få bo där nere i källaren i fortsättningen, säger hon.

Per Lundqvist som är vd för det kommunala fastightesbolalget Vännäs fastigheter menar att ansvaret fallit mellan stolarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elevboendet i Vännäs

Mer i ämnet