Foto: SVT

Rektorn uttalar sig om boende i källare

Uppdaterad
Publicerad

Fastighetsbolaget kommer att polisanmäla händelsen där en person bott bland smuts och avföring i källaren till elevboendet i Vännäs.

SVT Nyheter Västerbotten kunde i morse avslöja att en elev bott i odrägliga förhållanden i ett källarutrymme under Liljaskolans elevhem i Vännäs. Även efter att eleven stängts av har någon under längre tid bott bland avföring och smuts i utrymmet. Nu ger Liljaskolans rektor och Vännäs fastigheter sin version av händelserna.

Rektor och biträdande gymnasiechef Henrik Bolin framhåller i ett pressmeddelande att Liljaskolan förhyr ett antal lägenheter av Vännäs fastigheter och hyr vidare dem till elever, men att källarutrymmet i fråga inte ingår i det avtalet. Vännäs fastigheter behandlar nu händelsen som ett olaga intrång som kommer att polisanmälas.

Elevboendet i Vännäs

Henrik Bolin fick veta den 9 mars att en elev sovit i källaren till fastigheten på Liljas väg under en tid. I samband med det stängdes eleven av från skolan, men skälen till detta är sekretessbelagda. Efter det har enligt Bolin ingen ansvarig på skolan fått veta att någon obehörig varit i källarutrymmena på fastigheten.

”Varken Liljaskolan eller Vännäs fastigheter har gett tillåtelse till någon att bo i källarutrymmet”, skriver Henrik Bolin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elevboendet i Vännäs

Mer i ämnet