Arkivbild: Josefina Eiremo tror på vinst. Foto: SVT

”Det kryllar av vinnarskallar i vårt lag”

Uppdaterad
Publicerad

IKSU innebandy vann grundserien överlägset och har vunnit sina två första matcher i slutspelet. Vinner de i kväll så är de vidare till semifinal och ett steg närmare att kunna titulera sig som svenska mästare. Kritiker har tidigare sagt att laget är sämst när det gäller, men trots det tror IKSU:s lagkapten på vinst.

– Det kryllar av vinnarskallar i laget, säger Josefina Eiremo.

IKSU innebandy vann grundserien med 16 poäng mer än tvåan och laget börjar bli vant att spela SM-final.

– Vi har varit i final åtta gånger och åkt ut i semin om det är två eller tre gånger, så vi har fått ett bra facit genom åren, men det innebär också att många förväntar sig att vi ska gå hela vägen vartenda år, säger IKSU:s lagkapten Josefina Eiremo.

”Viktigt att fortsätta spela på vårt sätt”

Laget har vunnit sina två första matcher mot Malmö i kvartsfinalen och om de vinner i kväll är de vidare till semifinal. Men Josefina Eiremo, som själv spelat i laget i tolv säsonger, menar att spelarna och tränarna i laget försöker ta en dag och en match i taget. Lagkaptenen säger att laget siktar på att vinna måndagens match mot Malmö, men att det är viktigt att de fortsätter spela på sitt egna sätt.

– Malmö har ett riktigt bra försvarsspel, de spelar aggressivt, är bra på omställningar och har en tajt box. För oss blir det viktigt att fortsätta spela på det sätt som vi är bra på, att ha fart under fötterna, aldrig bli stillastående med bollen och komma till mycket avslut, säger hon.

Hyllar lagkompisarna och tränaren

Förra året tog sig laget till semifinal, men inte längre. Josefina Eiremo tror och hoppas på vinst i kvällens match, vilket skulle innebära att de ännu en gång tagit sig vidare till semifinal i damernas ssl och är ett steg närmare finalen i Globen.

Vad har ni för skillnad i laget nu jämfört med i fjol som gör att ni i år kan gå hela vägen?

– Vi har fått in väldigt bra spelare i laget samtidigt som vi som är kvar har haft ytterligare ett år på oss att spela ihop oss och stärka gruppen. Dessutom har vi fått in Magnus Norman som är en extremt bra matchcoach som verkligen vill vinna varje period och det känns otroligt tryggt att ha honom i båset.

IKSU är inte det enda laget i länet som kan avgöra och ta sig vidare i slutspelet under kvällen. Skellefteå AIK spelar sin femte match mot Frölunda i kvartsfinalen under måndagskvällen och vinner de så har de vunnit fyra matcher och därmed har även de tagit sig ett steg närmare SM-guldet. Läs här vad lagets tränare Fredrik Öberg tror om kvällens match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.