Markus Åkerblom sparkas från Björklöven.

Efter kvällens förlust: Tränaren sparkas omedelbart

Uppdaterad
Publicerad

Direkt efter kvällens match mot Pantern – som slutade med storförlust – har Markus Åkerblom fått sparken från sin roll som Björklövens huvudtränare. Han ska nu avgå med omedelbar verkan.

När Pantern gästade Björklöven i T3 Center på onsdagskvällen slutade det med utklassning. Pantern gjorde fem mål medan Umeålaget gick mållösa ur matchen och buades ut av hemmapubliken.

Direkt efter matchen beslutade Björklövens styrelseordförande Mikael Salomonsson att sparka huvudtränaren Markus Åkerblom.

– Sportsligt har vi inte fått ut det vi förväntar oss av vårt representationslag och det har blivit allt tydligare att vi är tvungna att göra en förändring. För att ge laget förutsättningar att nå uppsatta mål för säsongen har jag beslutat att Joakim Fagervall tar över som huvudansvarig tränare och att Jesper Jäger fortsätter i sin roll som assisterande tränare, säger Mikael Salomonsson, på lagets hemsida.

Joakim Fagervall var tidigare varit tränare för Björklöven två gånger under tre säsonger – innan han sparkades. Han kommer nu att fortsätta med sina arbetsuppgifter som General Manager parallellt med ansvaret som huvudtränare för laget.

Andra tränaren som sparkas – den här säsongen

Det här är andra tränaren som Björklöven sparkar under denna säsong. Efter fem raka förluster i början av säsongen sparkades dåvarande huvudtränaren Tommy Jonsson och Markus Åkerblom tog då över som huvudtränare.

– Markus Åkerblom har gjort sitt absolut yttersta för att vända den negativa trenden och det är ett tråkigt beslut som jag tvingats fatta. Jag önskar honom all lycka i sin fortsatta karriär, säger Salomonsson på hemsidan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.