Foto: SVT/Maria Westling.

Facebook backar om bröstbilden

Uppdaterad
Publicerad

Bilden på Charlotta Lindgren naken efter en bröstcanceroperation gjorde att hon och Bröstcancerfonden stängdes av från Facebook. Nu backar sajten och skriver att det hela var ”ett misstag”

När Charlotta Lindgren från Vindeln la ut en bild på Facebook där hon visar ärret från sin bröstcanceroperation spärrade sajten hennes konto i tre dagar.

Bilden visade Charlotta Lindgren naken efter en bröstcanceroperation och fotograferades i samband med att hon var gravid. Charlottas tanke var att inge hopp för alla som går igenom samma sak.

Även Bröstcancerfonden stängdes av

Samma sak drabbade Bröstcancerfonden när de uppmärksammade Charlottas historia och postade samma bild – kontot spärrades och bilden plockades bort.

– Facebook tvingade även administratören att plocka bort ytterligare bilder ”som innehöll något naket”, skriver Caroline Crafoord, kommunikatör på BRO, i ett pressmeddelande.

Läs också: SVT slängdes ut från Facebook efter bröstartikel

Ber om ursäkt

Nu kovänder Facebook och ber Bröstcancerfonden om ursäkt:

”En medlem i vårt team råkade av misstag ta bort något du publicerat på Facebook. Det här var ett misstag och ber vi om ursäkt. Vi har återställt innehållet och du bör kunna se det nu”.

– Nu väntar vi bara på att även Charlotta ska få en förklaring och en ursäkt, säger Caroline Crafoord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.