Favoriten Falk höll hela vägen

Publicerad

Hon var snabbast i kvalet. När det var dags för final i SM-sprinten fick Hanna Falk en ny kanonstart – favoriten höll sedan ledningen hela vägen in i mål.

– Det var tunga ben som stapplade upp i morse. Jag var riktigt trött efter loppet i går, jag har gått alla distanser här. Men jag ville bara ta det där SM-guldet så jag är väldigt nöjd, säger Falk till SVT Sport efter segern.

Falk var snabbast ut och stadion och tillsammans med Magdalena Pajala fick hon en liten lucka till övriga åkare efter första stigningen. Mia Eriksson krigade sig snart i kapp och det stod klart att trion skulle göra upp om medaljerna.

SM-veckan Umeå

– Jag försökte vara offensiv, trycka på och åka kontrollerat där framme, säger Falk.

– Hon har bra koll på det här, trots att hon blir utmanad av Pajala. Det är en värdig svensk mästarinna, säger SVT Sports expert Anders Blomquist om 24-åringens insats.

Magdalena Pajala knep silvret bakom Falk, Mia Eriksson bronset.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan Umeå

Mer i ämnet