Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Yvonne ”Vonne Trap” Kalldin och Inger ”Trigger Finger” Grotteblad firar en bra match – hör dem i klippet ovan. Foto: SVT/Linnea Vennström

Seniorer mötte gymnasieelever i Counter Strike: ”Fler äldre ska börja spela”

Uppdaterad
Publicerad

Seniorlaget Silver Snipers mötte gymnasielaget NTI i dataspelet Counter Strike vid Skeppsbron i Umeå. Snabbheten i fingrarna var till seniorernas nackdel och matchen slutade i förlust.

–  Det visste vi att vi skulle göra. Men det är inte huvudsaken, det är för att det är så kul, säger Yvonne ”Vonne Trap” Kalldin, 64 år.

Silver Snipers består av fyra medlemmar mellan åldrarna 64 till 81 år. De samlas några gånger i veckan och spelar med varandra online.

Inger ”Trigger Finger” Grotteblad, 71, såg en annons att laget sökte en kvinna och då tyckte barnbarnen att hon skulle börja spela.

SM-veckan Umeå

– Ibland kommer det fram folk och säger att de önskar att jag vore deras farmor. Fler äldre borde börja spela, säger Inger Grotteblad.

Hör Yvonne Kalldin och Inger Gotteblad om spelandet i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan Umeå

Mer i ämnet