Foto: Postkodlotteriet

Fortfarande chock i Vännäs efter drömvinster

Uppdaterad
Publicerad

Förändringens vind har blåst in över byarna runt Vännäs. 91 tursamma vinnare som delar postnummer får nu även dela på 173 miljoner när Postkodlotteriet delar ut pengarna på söndag i Umeå. ”Det kunde inte ha kommit lämpligare”, säger en av vinnarna.

Det blåser ruskigt längs Västerbottens kustland på onsdagen. I Vännäs blåser andra vindar. 91 vinnare på ett postnummer i kommunen får på söndag ta del av 173 miljoner kronor när den största vinsten i Postkodlotteriets historia delas ut.

Men redan nu har några chockats av vinstpengar. Kerstin Olsson i byn med det passande namnet Pengsjö vann allra mest av de som prisades på tisdagen när lotteriets kändisar kom på överraskande besök – hon fick då hela 2 821 616 kronor.

– Jag har sovit dåligt. Jag har inte fattat det än. De var här igår vid 15-tiden, sen skulle de vidare och dela ut mer. Men på söndag är det ju grannytan. Då har vi chans att vinna ännu mer, säger Kerstin Olsson.

”Kunde inte kommit lämpligare”

En annan lycklig vinnare är Emil Fjellström. Han visste ingenting om att han vunnit. Men blev lurad hem till sina föräldrar. Då dök Christian “Kicken” Lundqvist från lotteriet upp med blommor och ett guldkuvert med en vinst på 529 053 kronor.

– Jag blev väldigt överraskad. Först trodde jag att de gått fel. Det klickade inte riktigt förrän de sa att det var mig de sökte. De hade skött det väldigt bra bakom min rygg, säger han.

Vinsten kommer lägligt. Han har varit med i lotteriet i ungefär ett år och håller på att renovera huset som köptes för två år sedan.

– Det kunde inte ha kommit lämpligare. Det var mycket tankar igår. Man har alltid drömt om att vinna pengar. Nu blir det avbetalning på huset och kanske en resa, säger han.

Men du har också chans till mer på söndag?

– Ja, vi får väl se vad som händer.

Grannyra på Skeppsbron

Det var alltså bara ett fåtal som fick ta del av pengar på tisdagen. På söndag delas de största checkarna ut vid Hamnmagasinet på Skeppsbron i Umeå.

– Oavsett om man fått besök eller inte så har alla lottköparna chans att vinna ännu mer pengar när den vinnande postkoden avslöjas på söndag, säger Emma Bergling som är pressansvarig på Postkodlotteriet.

Den tidigare rekordutdelningen var på 172 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.