Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Marie-Louise Rönnmark (S), ordförande i Umeå kommunfullmäktige, klubbade på måndagen igenom beslutet att köpa Thoren Arena – se mer om debatten som föregått beslutet. Foto: Tommy Forsgren/SVT, Per-Anders Fredriksson/SVT

Fullmäktige i Umeå säger ja – köpet av Thoren Arena blir av

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart – politikerna i fullmäktige i Umeå har sagt ja till köpet av Thoren Arena för 260 miljoner kronor.

– Det var ett enigt fullmäktige som beslutade att vi ska köpa anläggningen, säger kommunalrådet Janet Ågren (S).

Köpet av arenan har varit högaktuell i år och under måndagen fick samtliga politiker tycka till om affären. Det blev en lång debatt innan fullmäktige slutligen röstade ja. Tidigare har förslaget lyfts i tekniska nämnden, fritidsnämnden och kommunstyrelsen – där förslaget röstats igenom.

Vänsterpartiet och Arbetarpartiet yrkade på att ärendet skulle återremitteras för ytterligare utredning av marknadsvärdet av arenan, men de vann inget gehör.

Thoren arena

Kommunalrådet deltog inte

Som planerat deltog inte kommunalrådet Hans Lindberg (S) i mötet, eftersom han sedan tidigare anmält att han inte skulle delta i några framtida beslut kring arenan.

– I fullmäktigedebatten nämnde undertecknad att jag fortsättningsvis inte kommer delta i beslut då det fått orimliga proportioner och för att undanröja tvivel i ärendet deltar jag inte heller i fortsatta beslut för att denna viktiga fråga ska få rätt fokus, skriver Lindberg (S) i ett sms.

Undviker fråga om vänskap

SVT frågade Hans Lindberg (S) i mars om hur hans relation med Thoren arenas vd och ägare Raja Thorén ser ut, men Lindberg bad då om att få återkomma.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Finansieringen av Thoren Arena är en av de saker som väckt kritik mot projektet Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Thoren arena

Mer i ämnet