Foto: SVT

Elias hjälpte knivhuggna 16-åringen

Uppdaterad
Publicerad

Två högstadietjejer och en 19-årig kille hittade den knivhuggne 16-åringen. Ungdomarna försökte stoppa blodflödet och larmade polisen.

Sextonåringen hittades av tre ungdomar, två högstadietjejer och en 19-årig kille, i Robertsfors. Ungdomarna tog med den knivhuggne mannen hem och ringde till polis.

– Han kom springande från taxistationen nere vid ån, berättar en av tjejerna.

Mordförsök i Robertsfors

Sprang mot polisstationen

– Han var på väg till polisstationen, säger 19-åriga Elias Saarikari.

Läs också: Tonåring knivhöggs i ansikte och rygg

Den knivhuggne mannen hade dock inte fått någon hjälp från polisen på orten eftersom polisstationen var stängd vid tidpunkten.

– Först såg vi bara lite blod. Sedan mer. Vi ville hjälpa honom, men han var stressad och då blev vi stressade, säger en av tjejerna till SVT.

Mannen var skuren över käken. Efter en stund upptäckte ungdomarna han även var knivhuggen i ryggen. De försökte stoppa blodflödet med 16-åringens jacka.

Tog med honom hem

Dom tog med flyktingpojken hem till en av ungdomarnas familj och ringde efter hjälp. Efter 20 minuter kom ambulansen och sedan polisen.

– Det kändes som en evighet i den situationen, säger Elias Saarikari.

Pojkens vårdas på IVA med allvarliga skador, men polisen hoppas kunna förhöra honom under fredagen. En 19-årig man är anhållen misstänkt för mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök i Robertsfors

Mer i ämnet