Foto: bild från polisens förundersökning

Här försökte gärningsmannen gömma kniven

Uppdaterad
Publicerad

16-åringen höggs flera gånger med kniven. Efter dådet gömde den misstänkte gärningsmannen den blodiga kniven i jorden under en gran. En polishund lyckades leta reda på den.

Den 14:e september stämde offret, en 16-årig pojke, träff med en tjej i Robertsfors. Enligt 16-åringen skulle de ses för att hon skulle hjälpa honom att köpa cigaretter.

Den misstänkte gärningmannen fastnade på en övervakningkamera innan dådet. Foto: bild från polisens förundersökning
Mordförsök i Robertsfors

När de träffades hade tjejen sällskap av andra personer. I förhör har flera olika versioner kommit fram om varför bråket började. Enligt 16-åringen blev han huggen bakifrån i ryggen helt oprovocerat.

–  Jag försökte försvara mig själv, men jag hade inga krafter kvar, säger han i polisförhör.

Den misstänkte 19-åringen berättar en annan historia. Enligt honom var den 16-åringen som började bråka och slåss. Han försökte bara försvara sig själv.

Efter att 16-åringen blivit knivhuggen lyckades han springa från platsen. Han hittades av några ungdomar som hjälpte honom i säkerhet och larmade polisen. Mannens ena lunga blev punkterade av knivhuggen.

Offrets tröja var rejält nerblodad. Foto: bild från polisens förundersökning

Den misstänkte 19-åringen flydde till skogs, enligt polisens förhör med inblandade. Han visade den blodiga kniven för tjejen. Sedan grävde han ner den i jorden under en gran.

Här försökte gärningsmannen gömma den blodiga kniven. Foto: bild från polisens förundersökning

En polishund lyckades dock nosa reda på vapnet dagen därpå. Den misstänkte greps odramatiskt den 19 september efter gärningen i en lägenhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök i Robertsfors

Mer i ämnet