Det var inte många dagar sedan den ryska vargen sövdes och flyttades till Stockholms-regionen. Foto: Naturvårdsverket

Junselevargen twittrar på vägen norrut

Uppdaterad
Publicerad

Vargen, som kostat skattebetalarna stora summor pengar, har nu fått sitt egna twitterkonto dår vandringen norröver rapporteras.

Kontot är inte skapat av någon offiicell källa och vem det är som ligger bakom humorkontot är okänt. Men twittras gör det.

”Förresten var det inget vidare att livnära sig på sömnmedel och vildsvinsåtlar. Men spatsiba för ännu en resa. #varg #skattemedel

Ryssvargen

Tredje flytten

Det var i förra veckan som den finsk-ryska vargtiken sövdes och förflyttades för fjärde gången. Hon släpptes ut strax norr om Rimbo i Stockholms län på fredagen, försedd med en gps-sändare.

Och datan visar att vargen klarade själva flytten bra. Oftast brukar flyttade vargar behöva något dygn för att återhämta sig, men tiken var aktiv redan efter en dag.

Och liksom de andra gångerna har den inte stannat där den släpptes, utan började vandra. Tre mil per natt är det beräknat att tiken förflyttar sig norrut varje natt.

En hälsning

”Alla dessa val. Min kusins grannes svåger är på Järvzoo. Han lär hänga läpp om jag inte hastar förbi när jag är i krokarna. Jag vill norrut” hälsar Junselevargen på sin twittersida.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ryssvargen

Mer i ämnet