Heidi Andersson har nominerats till Årets miljöhjälte. Foto: Pressbild / Beatrice Lundborg, DN

Länsbo nominerad till Årets miljöhjälte

Uppdaterad
Publicerad

Storumanbon Heidi Andersson har nominerats till priset Årets miljöhjälte i kategorin ekologiska fotavtryck.

Armbryterskan och TV-profilen från Storuman Heidi Andersson satsar tillsammans med sin man, tidigare skidskytten Björn Ferry, på att bli helt fossilfria till år 2025.

Heidi Anderssons miljöengagemang har nu fått henne att bli nominerad till att bli Årets miljöhjälte av Världsnaturfonden.

”Idrotterskan Heidi Andersson har ett brinnande engagemang. Hon tar sin kamp för klimatet och miljön till en nivå som få ens drömmer om. Oavsett om det är att vinna VM i armhävning eller ställa om till en livsstil som ryms inom en planet så ser Heidi till att klara det”, skriver Världsnaturfonden WWF i sin motivering.

Hon har tidigare utsetts till hedersdoktor vid SLU för sitt arbete med miljöfrågor. Här kan du se serien Storuman forever där Heidi Andersson och Björn Ferry vill inspirera till att leva fossilfritt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.