Polisen har spärrat av platsen. Foto: SVT.

Man knivskars till döds vid bråk i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

En man från Umeå knivskars till döds efter ett bråk på ett torg i Skellefteå. Fem personer har anhållits och en man misstänks för dråp.

Vid midnatt fick polisen ett samtal om ett pågående bråk på Morö backe Torg i östra Skellefteå. Flera personer ska ha varit inblandade i bråket där en man i 20-årsåldern knivskars till döds.

– På plats påträffas en skadad person, en man i 20-årsåldern. Han förs till sjukhus med knivskador och avlider senare på sjukhus, säger Peder Jonsson, vid polisens ledningscentral.

Dramat på Morö Backe

Fem personer har anhållits av åklagare, tre unga män och två kvinnor i åldrarna 18-25 år. Polisen vill inte berätta var personerna är hemmahörande. En av de anhållna vårdas på sjukhus för skador, som inte är livshotande. En man i 25-årsåldern är misstänkt för dråp.

De fyra andra är misstänkta för inblandning i dådet, men rubriceringarna är oklara.

– Vi har en misstänkt gärningsman. Nu ska vi hålla förhör och genomföra en teknisk undersökning. Det här har ju skett utomhus.

Förhör hålls under måndagen

Inget förhör kommer att genomföras under söndagen, utan på måndag. Personerna kommer att vara fortsatt anhållna över natten.

Vad ligger bakom det här bråket?

– Vi har en bild av vad som hänt, men jag vill inte gå in på några detaljer i nuläget, säger Peder Jonsson.

Vid 10-tiden anlände polisens tekniker till platsen. Där satte man ut markeringar för alla eventuella fynd. På platsen kunde man bland annat se blod, en sko, samt en kniv. Polisen bekräftar att beslag gjorts på platsen.

På brottsplatsen finns blod, en kniv och en sko som polisen har märkt ut. Foto: SVT.

Finns det vittnen till händelsen?

– Ja, vi har flera inringare, men vi hoppas att fler personer som har sett eller hört något kontaktar oss.

Läs också: Boende väcktes av bråket – många skärrade

Enligt SVT:s reporter Patrik Samuelsson ligger brottsplatsen mitt emellan en fritidsgård och en kyrka. Ett pingisbord har hamnat innanför avspärrningarna.

Foto: SVT.

Närmast anhöriga har underrättats. Polisen vill i nuläget inte lämna ut mer information.

– Jag kan inte säga något om händelsen just nu, säger Eva Tjernström, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Skellefteå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dramat på Morö Backe

Mer i ämnet