Ali Mohsen tänker flytta från Morö backe efter allt bråk. Foto: SVT.

Boende väcktes av bråket – många skärrade

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer som bor på Morö Backe väcktes av nattens bråk, som slutade med att en ung man avled och en annan skadades. Ali Mohsen vill nu flytta från området.

Det var vid midnatt som bråket eskalerade. En man i 20-års åldern knivskars så allvarligt att han avled. Polisen grep fem personer på platsen. En man i 25-års åldern misstänks för dråp.

Väcktes av bråket

Flera boende i området väcktes av bråket. Ett vittne berättar för SVT att en bil körde in på parkeringen i hög fart. En annan person berättar att han först såg två män på platsen. Sedan anslöt fler och i samband med det blev det allt högre ljudnivå.

Dramat på Morö Backe

Ali Mohsen bor med sin fru och fyra barn på Morö Backe. Han säger att det varit mycket bråk på platsen och att polisens blåljus blivit vardag.

– Jag har aldrig sett så mycket poliser i hela mitt liv som här, säger han till SVT Nyheter Västerbotten.

Han och många andra är skärrade efter nattens knivbråk.

– Det är tuff och jobbigt. Man blir riktigt orolig nu, säger Ali Mohsen.

– Vi pratar hela tiden om södra Sverige, om bråken i Göteborg och Malmö. Men det känns som att våldet har flyttat uppåt i landet nu.

Ingen bra plats för barn

Hur är det att bo på Morö backe?

– Jag har bott här i två år och det är jättestökigt. Inte alls stabilt. Det är alltid bråk och tjafs.

Han överväger nu att flytta till landet, långt ifrån allt bråk. 

– Jag vill inte att barnen ska växa upp här. Man känner sig orolig. Jag tänker flytta härifrån.

Vad tänker du om det som hände igår?

– Det handlar säkert om skulder eller droger. Det känns som att man bor på en plats där det hänger massa grupper. Det här är ingen familjeplats, säger Ali Mohsen.

Kyrkan på Morö Backe ligger endast 20 meter från brottsplatsen. Söndagens gudstjänst inleddes med en tyst minut för att hedra offret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dramat på Morö Backe

Mer i ämnet