Foto: TT

Publikrekordet krossades av Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Det gamla publikrekordet för en vintersm-vecka slogs med det dubbla av Umeå. Arrangörerna uppskattar att idrotterna besökts 50 000 gånger under veckan.

SM-veckan i Umeå tycks ha blivit en succé för arrangörer, utövare men också besökarna.

– Vi har överträffat alla förväntningar. Människorna i Umeå är ju väldigt idrottsintresserade och de har gått man ur huse för att uppleva mästarna på nära håll så det känns helt otroligt, säger Outi Krekula, projektledare för SM-veckan.

SM-veckan Umeå

”Försökt hålla ner siffran”

Den mätning som arrangörerna låtit göra har resulterat i siffran 50 000. Det motsvarar antalet besök per idrottsevenemang. Idrotternas representanter har rapporteerat till projektledarna för SM-veckan och de har lagt ihop läktarkapacitet med inträden på avgiftsbelagda evenemang.

– När vi uppskattat har vi försökt hålla ner siffran eftersom det är svårt att uppskatta hur många som rör sig längs med skidspåren.

Publiksiffran är ett rekord med råge. Förra publikrekordet tillhörde Östersund med 25 000 besökare på en vintersm-vecka.

– Det var otroligt. Det är kul att vi lyckas fylla arenorna på så pass många idrotter. Fantastiskt!

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan Umeå

Mer i ämnet