Genrebild. Foto: Marcus Ericsson/TT

Rekryteringsträff inför sommarkneget

Uppdaterad
Publicerad

Idag anordnar Arbetsförmedlingen rekryteringsträffar i både Umeå och Lycksele. I Umeå söks det framförallt folk till vården, men på träffen i Lycksele är det betydligt fler branscher som efterfrågas.

Till skillnad från Umeå som främst söker folk som vill jobba i vården är det 25 arbetsgivare från olika branscher som söker personal i Lycksele.

Enligt Ulrika Westergren på Arbetsförmedlingen i Lycksele är det främst i den offentliga sektorn som det behövs personal.

På frågan om hon tycker att Lyckseles arbetsmarknad skiljer sig från andra orter säger hon nej och tror att de följer rikssnittet. Hon berättar också var det finns störst behov av folk inför semestertiderna:

”Nu är tiden att söka jobb”

För unga som vill ha sommarjobb rekommenderar Ulrika Westergren att göra det snarast eftersom det är hög tid att ordna var man tänkt jobba i sommar.

– Det är många arbetsgivare som söker arbetskraft, så nu är tiden att söka jobb, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.