Foto: TT

Så tyckte Västerbottningarna om bacon-stoppet

Uppdaterad
Publicerad

Reaktionerna har varit många. Såhär röstade ni i frågan om baconets vara eller icke-vara på hotellfrukosten.

SVT Nyheter Västerbotten rapporterade tidigare i veckan om att ett hotellkedjan Conforts i Umeå nu slutar att servera bacon och priskorv till frukostbuffen.

”Dags att köpa husbil. Nu är vitsen med hotell dödad”, skriver användaren Kim Mårtensson på vår Facebooksida.

”Jättebra initiativ! Bra för miljön och folkhälsan. Fram med fler vegetariska och goda alternativ så att vi kan byta från sämre till det bättre”, skriver användaren Elin Johansson.

Nyheten om att baconet och korven slopas blev även en snackis som den engelskspråkiga nyhetssajten The Local valde att uppmärksamma.

Många engagerade sig

Många var ni som deltog i vår omröstning på hemsidan. Totalt röstade 4898 personer i frågan: Vad tycker du om bacon-stoppet? Och det blev jämnt in i det sista.

55% röstade att stoppet var bra, att det finns annat gott att äta. 43% röstade för att stoppet var dåligt och 1% röstade att de inte äter frukost över huvud taget.

”Ren anstormning”

Att frågan skulle väcka den uppståndelse som den gjort, det var inte hotelldirektör Linda Jonsson beredd på.

– Jag är verkligen fascinerad och tagen över att frågan engagerat så många människor, det har varit en ren anstorming i sociala medier, säger hon.

Vad tycker du om resultatet på omröstningen?

– Jag tycker att det visar att vi inte är helt fel ute. Vi är kaxiga och tar ställning i ett tidigt skede, men många verkar hålla med och tycka att det är bra, säger Linda Jonsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.