Sjukhuset gör en pudel – cancersjuk får operation trots allt

Uppdaterad
Publicerad

Nu ändrar sig Norrlands universitetssjukhus. Solbritt kommer att få sin operation trots allt.

I går skickades cancersjuka Solbritt Björkstrand hem från NUS utan operation, men efter att bland annat SVT rapporterat om situationen ändrar sig sjukhuset nu.

– De ringde för ett par timmar sen så nu ska hon helt plötsligt läggas in på tisdag nästa vecka och på onsdag ska hon opereras, berättar dottern Annelie Hålén.

Cancersjuk nekades operation

– Nu tror vi och hoppas på att det blir av den här gången.

Familjen är glada över vändningen men är samtidigt kritiska mot sjukhusets hantering av situationen.

– Det känns verkligen fantastiskt men samtidigt känns det som att det är till följd av den här mediauppståndelsen. I går fick vi kalla handen och skickades hem och i dag får vi höra att vi är välkomna till veckan, säger Annelie Hålén.

Hur tog Solbritt beskedet?

– Hon är trött och upprörd och ledsen. Hon har inte kunnat sova på hela natten. Givetvis är hon glad över att hon ska få opereras nu men samtidigt tror jag inte hon kommer vara helt lugn förrän hon väl är där och det är dags.

Sjukhusledningen beklagar det inträffade. Läs mer om det och se en tv-interjvu här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Cancersjuk nekades operation

Mer i ämnet