Foto: SVT

”Bästa hockeyspelaren i Sverige i hennes ålder”

Uppdaterad
Publicerad

”Värsta, kända, bästa hockeyspelaren i Sverige i hennes ålder”, så inledde programledaren Doreen Månsson Morgonshowen i SVT:s Barnkanalen på söndagen. Därefter presenterade hon 15-åriga Tindra Holm från Skellefteå.

Tindra Holm var som 15-åring första tjej att klara Skellefteå AIK:s uttagning. Sedan dess har hon som ensam tjej bland 517 killar deltagit i TV-pucken och första frågan hon fick i Morgonshowen var hur det kommer sig att hon är så himla bra.

– Jag tränar mycket och tycker att det är väldigt kul och då blir det roligt att träna.

Sedan berättade Tindra att hon tränar ungefär 12 gånger i veckan, något som fick programledaren att tappa hakan och fråga vad som är så roligt med hockey.

– Att man spelar i lag är väldigt kul, sen att de går väldigt fort och man måste vara på tå hela tiden. Och så klart att man får träna mycket, jag tycker om att träna, svarade Tindra då.

”Det är bara att hålla ut om det kliar”

Tindra Holm är målvakt och fick i programmet demonstrera hur man tar på sig målvaktsutrustningen. Programledaren Doreen Månsson frågar vad som händer om det ”panikkliar” under de stora benskydden och Tindra svarade då så här:

– Ja det är helt enkelt bara att hålla ut, och om det inte går så får man försöka stoppa ner en hand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.