Foto: TT

Klart: Skid-SM i Umeå blir av

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tidens snöande har gjort att Umeå skidallians nu bestämt sig för att SM-tävlingarna i skidor ska avgöras som planerat. Dessutom startas en kampanj för att säkra tävlingarnas vara eller icke vara.

Diskussionerna om huruvida SM-tävlingarna i skidor blir av eller inte i Umeå har varit många. Bristen på snö har varit den största orsaken till om det ens skulle vara möjligt att annordna tävlingarna men nu är det bestämt att så blir fallet.

Mellan 24-26 mars kör seniorer och även Scandic cup för juniorer.

I ett pressmeddelande från Umeå skidallians skriver man att vid ett möte som hölls under gårdagenskvällen beslutades det att SM-tävlingarna ska genomföras som planerat i Stadsliden.

Läs också: Töväder hotar länets skidtävlingar

Kampanjar för att förbättra snöläget

Som en extra skjuts ska man dessutom annordna en snöskottningskampanj.

Arrangörerna tillika de tre klubbar som ingår i skidalliansen: IFK Umeå, Röbäcks SK och Täfteå IK ska i helgen preparera banan på de ställen där det krävs. I första hand ska backen mellan skidstadion och Västerbottens museum bearbetas.

– Det är fantastiskt roligt, nu har det hängt väldigt mycket på snön men vad gäller spåren ser det väldigt ljust ut. Eftersom vi ska köra tre gånger fem mil måste vi utnyttja stora delar av spårsystemet. Vi har vissa delar där det behövs mer snö bland annat en passage där åkare möts och där vill vi göra det bredare, säger spårchefen Crister Åstot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.