Foto: SVT Stefan Persson

Solklar seger för Udominate

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen mötte topplaget Udominate tabellfyran Mark på hemmaplan i damernas basketliga. En match som slutade med solklar vinst för Umeålaget.

Udominate har hittills gått obesegrade genom säsongen och leder överlägset damernas basketliga. Innan fredagens match låg de åtta poäng före tabelltvåan Luleå Basket. Och kvällens match mot Mark slutade med ännu en vinst.

Efter första kvarten hade hemmalaget gjort 25 poäng mot Marks 16. Andra kvarten slutade 26-9, tredje kvarten 11-21 och när slutsignalen ljöd hade Udominate vunnit med inte mindre än 87 poäng mot Marks 69.

Många stjärnor tillbaka i spel

Efter att ha varit ett hårt skadedrabbat lag har Udominate nu fått tillbaka tre spelare i landslagsklass i spel. En av dem är spelaren Agnes Nordström som inför matchen berättade vad lagets framgångsrecept är.

Annes Nordström trampade på en cykel mellan varje byte. Foto: Stefan Persson SVT

– Att vi har så många bra spelare i laget på alla positioner, alla är vana att spela på hög nivå, sa hon till SVT Nyheter Västerbotten.

Satt på cykel mellan byten

Det var tidigare i dag osäkert om hon skulle göra comeback i dagens match efter sin långa skadefrånvaro. Men kom tillbaka gjorde hon – och det med bravur.

– Hon gör det dessutom riktigt bra och har sänkt flera trepoängare, sa Stefran Persson, SVT:s reporter på plats.

Mellan varje byte satte sig Nordström på en motionscykel vid sidan av planen och trampade för att hålla igång benen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.