Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det kom en tår” – hör hockeytjejerna från Storumans IK om uttagningen till TV-pucken i klippet ovan. Foto: SVT/Moa Lindberg

Succé för damhockeyn i Västerbottens inland – har tio spelare med i TV-pucken

Uppdaterad
Publicerad

I Västerbottens trupp till årets TV-pucken kommer nära hälften av tjejerna från länets inlandsklubbar – ett lyft för inlandshockeyn.

– Det visar att vi också kan här i inlandet, säger Ronja Blomqvist, Åsele IK och en av spelarna till TV-pucken.

I år är det tjejer födda 08/09 som ska spela TV-pucken. Västerbottens flicklag har totalt 22 spelare – varav 10 är uttagna från inlandets idrottsklubbar. Det är ett lyft jämfört med fjolårets då laget endast hade tre inlandsspelare.

– Jag tror att det betyder mycket för de yngre tjejerna att se att man kan komma med, fast vi bor här, säger Ronja Blomqvist, Åsele IK.

TV-pucken

Ambassadörer i kommunen

Fem av truppens tjejer kommer från Storumans IK. I veckan blev de utsedda till ambassadörer för Storumans kommun – för att uppmärksamma deras insats.

– Det är väldigt speciellt och kul. Vi har gjort Storuman synlig, säger Nora Alenius, Storumans IK – hör henne och lagkompisarna i klippet ovan.

TV-puckens kvalspel för flickorna börjar 15-17 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

TV-pucken

Mer i ämnet