Först ut i en lång rad av giftasugna var Tim Armour och Luula Tesfahiwet. Foto: Patrick Trägårdh

Succé för spontana bröllop

Uppdaterad
Publicerad

Först ut i en lång rad av par som passade på att knyta sina kärleksband på midsommaraftonen var Tim Armour och hans brud Luula Tesfahiwet.

– Tänk vi är nu gifta, säger det lyckliga paret som träffades i Australien 2010.

Spontaniteten lockade

– Vi gjorde det verkligen spontant, jag hittade information om drop in-vigslarna på Facebook, säger den nyblivne maken Tim Armour.

– Allt var så lätt, jag hade inte förväntat mig att det skulle bli så här bra! Det var helt fantastiskt, menar bruden, Luula Tesfahiwet.

Paret som hade med sig barnen Yohanna och Dominic hade inte gjort någon hemlighet av deras planer på att de tänkte gifta sig, men det fanns dem som gifte sig i smyg, och planerar att överaska släkt och vänner senare under midsommarfirandet.

Över ett dussin par

Enligt SVT Nyheters fotograf, Patrick Trägårdh, så var stämningen på topp bland de många par som sökt sig till kyrkan i Holmsund för att passa på att gifta sig.

– Det är väldigt mycket brudpar, det liknar löpande band-principen, minst 15 par har passat på än så länge, och då har de öppet ett par timmar till, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.