Tidning ska hjälpa tiggare

Publicerad

Nu har tiggare i både Umeå och Skellefteå en ny möjlighet att tjäna pengar. Gatutidningen Dik Manusch – Se människan – ska ge Västerbottens tiggare ett alternativ till att tigga.

I dag  hade Elena Domitro rest sig upp från sin sittande ställning  i Skellefteå för att sälja gatutidningen ”Dik Manusch” som skapats av ideella krafter, och hon är belåten. Precis som ansvarig utgivare Helen Hugosson-Strandemo.

– Det känns jättespännande och kul och det här gör vi för att man ska komma upp från backen, slippa sitta och tigga och få en sysselsättning och sälja tidningen helt enkelt säger Helen Hugosson-Strandemo.

Utsatt kom med idén

Tidningen som trycks i Skellefteå kommer att säljas av dem som i dag betraktas som mest utsatta i samhället, för att de ska få en chans till ett värdigare liv. Idén till tidningen var ett önskemål från en tiggare som sett hur man har sålt Situation Stockholm. Pengarna för varje såld tidning kommer oavkortat att gå till varje försäljare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.