Tindra Holm. Foto: SVT.

Tindrar efter beskedet: ”Jättekul”

Uppdaterad
Publicerad

Tindra Holm vaktar kassen i Skellefteå AIK:s U15 lag – för killar. Nu kan drömmen om Riksserien bli verklighet för talangen som hellre spelar med tjejer.

Det var den 30 november som SVT Nyheter Västerbotten träffade Tindra Holm. Hon spelar med killar på hockeygymnasiet i Skellefteå men sa redan då att hon gärna vill spela med tjejer.

I dag gick Skellefteå AIK ut med nyheten att de planerar ett långsiktigt arbete för att utveckla damhockeyn. Ett beslut som får 15-åringen att jubla.

– Jättekul! Det blir en annan gemenskap att spela med tjejer, säger hon som i dag byter om i ett eget omklädningsrum.

Vill hjälpa klubben till Riksserien

Tindras långsiktiga målsättning är att ta sig till landslaget. Men för att ta sig dit kommer det säkerligen att krävas speltid i Riksserien och där spelar hon gärna med Skellefteå AIK.

– Det kommer säkert att ta några år innan klubben är där. Men jag är gärna med på resan och vill hjälpa dom dit, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.