Arkivbild. Foto: SVT

Här sågar frustrerade tränaren sitt eget lag

Uppdaterad
Publicerad

Spelare som inte lyssnar på tränarnas instruktioner och ett misslyckat spel i defensiven. Björklövens huvudtränare Markus Åkerblom uttrycker stor frustration över spelarnas agerande på planen och ser snart bara en utväg.

– Jag har bara ett vapen kvar att ta till. Att ta bort istid från spelarna, säger han.

Enligt tränaren är laget alldeles för ojämnt i sitt spel och han menar att de vissa dagar spelar väldigt bra, men att spelarna verkar ha en förmåga att glömma bort det viktiga defensiva spelet.

– Det är frustrerande när vi är så ojämna. Då har spelarna inte riktigt förstått och köpt det spelsätt som vi kommit överens om att spela. De verkar inte lyssna, säger han.

”Gör man inte rätt får man inte spela”

Det största irritationsmomentet och det tränaren är mest frustrerad över är något som han kallar för ”felaktigt beteende” bland spelarna.

– Det är en återkommande problematik att vi i tränarstaben sagt till, visat, förklarat och tillrättavisat, men att spelarna ändå väljer att göra något helt annat. Vi fortsätter att tjata om samma sak, det defensiva spelet och att varje spelare måste ta sitt individuella ansvar.

Men trots det upplever tränaren att spelarna inte inser vikten av det försvarande spelet. Han säger att tränarna under de 34 omgångar som har spelats inte har lyckats nå fram med de ledarsätt de vill. Nu anser sig tränaren bara ha ett vapen kvar.

– Jag vill egentligen inte använda det, men då de inte lyssnar har jag bara ett verktyg kvar: att plocka bort istid. Nu räcker det inte med feedback och uppmuntran längre. Gör man inte rätt sak kan man inte vara med och spela.

Laget vann matcher med ny huvudtränare

Det här är Markus Åkerbloms andra säsong i Björklövens tränarstab. Efter fem omgångar spelade denna säsong tog han över rollen som huvudtränare efter att Tommy Jonsson sparkades. Efter att ha inlett säsongen med fem raka förluster vände det och laget började vinna matcher med Åkerblom som huvudtränare. Men själv så tror tränaren att det var nyhetens behag.

– Dessutom så hade vi många spelare som var borta på grund av skador vid den tidpunkten och då blev man mer ödmjuk och noggrann i spelet. Det är när man är noggrann som man kommer ihåg hur vi ska spela, avslutar Åkerblom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.