Tekniker undersöker brottsplatsen. En sko och blod syns på parkeringen. Foto: SVT.

Tre av fyra misstänkta släpps

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer häktades misstänkta för brott efter dråpet på Morö Backe torg i Skellefteå. Nu har tre av de häktade släppts på fri fot.

En 25-årig man har suttit häktad i två veckor misstänkt för dråp och tre andra personer, en man och två kvinnor, har suttit häktade för rånförsök. Nu har åklagaren valt att försätta de tre personerna misstänkta för rånförsök på fri fot, det skriver Folkbladet.

Samtidigt som de släpps har åklagaren begärt att Skellefteå tingsrätt ska omhäkta 25-åringen i ytterligare en månad, det för att polisen ska invänta resultat från tekniska undersökningar och obduktion.

Åklagaren menar att det fortfarande finns en viss risk att trion, som nu släpps, kan försvåra utredningen på fri fot, men enligt Folkbladet ska åklagaren anse att det finns förutsättningar i utredningen som gör att de kan släppas. Trion fortsätter att på sannolika skäl vara misstänkta för brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dramat på Morö Backe

Mer i ämnet