Foto: SVT Design.

Vittnet: ”Det här öppnar dörrar för andra”

Uppdaterad
Publicerad

Bartendern Simon blev vittne till hur hockeyspelaren från Björklöven kastade ner en kvinna på marken. Han är oförstående till att polisutredningen mot spelaren lagts ner och menar att det öppnar dörren för framtida våldsbrott på krogen.

Veckans stora snackis fortsätter röra upp känslor. En av Björklövens ishockeyspelare misstänktes efter helgens lagfest i Östersund för misshandel och sexuellt ofredande mot en kvinna på en krog i staden. Flera personer blev vittnen till händelsen, men polisens förundersökning lades snabbt ner. Det fanns enligt polisen inget uppsåt till brott.

”Kastar ner henne på marken”

Ett av vittnena, bartendern Simon Hagen, befann sig i nära anslutning till händelsen:

Fylleskandalen

– Han tar tag i henne och kastar ner henne på marken. Sen ser jag hur han ligger över henne och håller om huvudet i nåt slags brottargrepp, säger han till SVT.

– Som bartender kan man tåla väldigt mycket när två män börjar bråka med varandra runt baren. Men när en kille slänger ner en liten tjej som han gjorde den här gången...det var inte roligt. Det såg väldigt våldsamt ut.

Kan inte förstå att den lades ner

Han kan efter det han sett inte förstå polisens beslut att lägga ner förundersökningen. Han har också hört att hans vittnesmål inte ens vägdes in innan förundersökningen lades ner.

– Det är jättekonstigt. Jag fanns där som ett objektivt och nyktert vittne, säger Simon Hagen.

– Det är jättetråkigt att de här tjejerna ska behöva genomlida det här. Det verkar som att man kan gå på krogen och göra vad som helst utan att ta konsekvenserna för det. Det är väldigt tråkigt om det här ska öppna dörrar för andra, säger han.

SVT har sökt förundersökningsledaren i Östersund för en kommentar, men han vill inte kommentera detta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fylleskandalen

Mer i ämnet